K 2016 – innovaties op het hoogste niveau

’s Werelds kunststof- en rubberindustrie komt bijeen op hun toonaangevende beurs in Düsseldorf

128 ondernemingen uit België en Nederland presenteren hun aanbod

Een groeiende wereldbevolking, een toenemende urbanisering, een stijgende energiebehoefte, het verdwijnen van resources, klimaatverschuivingen – dit zijn grote uitdagingen die moeten worden gemeesterd. Deze mondiale opgaves vergen creatieve koppen, innovatieve technologieën en prestatiesterke materialen. Van 19 tot en met 26 oktober 2016 komen de kunststof- en rubberbranche op K 2016 in Düsseldorf bijeen om hun oplossingen te presenteren. Als ’s werelds belangrijkste vakbeurs voor de branches en diens industriële toepassingen brengt K iedere drie jaar de centrale branchetrends en toekomstvelden bijeen. Ze heeft zich vast verankerd als hét innovatie- en businessplatform, niet alleen voor grondstofproducenten, fabrikanten van kunststof- en rubbermachines en verwerkende ondernemingen, maar ook voor de gebruikersindustrieën.

K 2016 is al geruime tijd volgeboekt. Er zullen meer dan 3.000 exposanten uit ruim 50 landen deelnemen. De deelname van aanbieders uit Europa, en dan met name uit Duitsland, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Turkije, maar ook uit de USA is opnieuw bijzonder groot. Ook België en Nederland zijn wederom sterk vertegenwoordigd; 128 ondernemingen uit beide landen gebruiken K 2016 om op bijna 7.500 vierkante meter tentoonstellingsruimte hun aanbod te presenteren.

Tegelijkertijd weerspiegelt K duidelijk de veranderingen in de wereldmarkt. Het aantal exposanten en de presentatieoppervlakte van bedrijven uit Azië nemen sinds enkele jaren duidelijk toe. Vooral China, Taiwan, India, Japan en Zuid-Korea zullen met hun sterke presentaties indruk maken. Het aantal en de internationaliteit van de ondernemingen waarborgt dat de grote thema’s van de branche – met voorop energie-, resources- en materiaalefficiëntie – evenzeer aan bod komen als speciale segmenten.

Het gehele beursterrein zal worden gebruikt: in alle 19 hallen zullen exposerende firma’s op circa 170.000 vierkante meter netto oppervlakte hun aanbod presenteren.

De hallen zijn overzichtelijk naar aanbodspectrum ingedeeld:

  • Machines en uitrusting
  • Grondstoffen, hulpstoffen
  • Halffabricaten, technische onderdelen en producten van versterkte kunststoffen
  • Dienstverlening

Als geen andere beurs zal K 2016 de branche het totale overzicht van het aanbod bieden.

Machines en uitrusting – wereldpremières

De grootste exposantengroep van K, te weten de producenten van machines en installaties, zal een groot aantal wereldpremières tonen. Nu al werken ingenieurs en machinebouwers overal ter wereld er met volle kracht aan om in oktober nieuwe, complexe productie-eenheden in een lopend proces te kunnen presenteren.

Grond- en hulpstoffen – het materiaal van de toekomst

De aanbieders van grond- en hulpstoffen presenteren de nieuwste ontwikkelingen binnen het onderzoek naar polymeren, materiaal dat door de toenemende resources-efficiëntie aan een evenwichtige economische en ecologische balans bijdraagt. Naast de optimalisering van standaard kunststoffen zullen additieve stoffen en vulstoffen, bio- en functionele polymeren maar ook zelfversterkende polymeren belangrijke thema’s zijn.

Halffabricaten, technische onderdelen en versterkte kunststofproducten – groeimarkt

De branche onderscheidt zich door de hoge innovatiekracht en een veelzijdig productpalet. Meer dan voorheen wordt voor energie- en milieubesparende opties gekozen zodat men aan de meest pretentieuze eisen kan voldoen.

De beurs is ’s werelds belangrijkste contactbeurs, niet alleen voor de gehele kunststof- en rubberindustrie, maar ook voor geïnteresseerden uit de belangrijkste gebruikersindustrieën. Experts uit de voertuigbouw, verpakking, elektrotechniek, elektronica en communicatie, de bouwwereld, de medische technologie maar ook de lucht- en ruimtevaart hebben hier de unieke gelegenheid om informatie in te winnen over de actuele stand van toepassingsmogelijkheden van kunststof en rubber. Er worden in oktober rond de 200.000 vakbezoekers in Düsseldorf verwacht.

Actuele informatie over K 2016 en de branche is op het internet te vinden op www.k-online.de. Hier zijn zowel doorlopend geactualiseerde berichten uit wetenschap en onderzoek te vinden alsook artikelen van de internationale vakpers. Vanaf nu presenteren de exposanten zichzelf en hun portfolio tevens in de Exposantendatabank (Ausstellerdatenbank). Voor bezoekers is dit een optimale ondersteuning bij het zoeken naar firma’s, aanbiedingen en productinformatie.

K 2016 vindt in alle 19 hallen van het beursterrein in Düsseldorf plaats. De beurs is van woensdag 19 oktober tot en met woensdag 26 oktober dagelijks van 10.00 tot 18.30 uur geopend.

Juni 2016

Contact

Persafdeling K 2016

Eva Rugenstein / Desislava Angelova / Sabrina Giewald

Tel.: +49-211-4560 240 / Fax.: +49-211-4560 8548