Menu

Grote belangstelling voor K 2013 in Düsseldorf

12.06.2013

K 2013 bouwt voort op het zeer succesvolle evenement in 2010, want alle bekende ondernemingen binnen de internationale kunststof- en rubberindustrie zullen ook in oktober 2013 deelnemen aan deze toonaangevende vakbeurs. De vraag naar standruimte is duidelijk gestegen en een aantal exposanten heeft zijn presentatie op de beurs verruimd. Alle 19 hallen van het beursterrein in Düsseldorf zullen volledig bezet zijn.

Voor Werner M. Dornscheidt, algemeen directeur van Messe Düsseldorf, bevestigt de grote belangstelling vanuit de gehele branche de uitstekende positie van K Düsseldorf: “K 2013 zal een volledig overzicht bieden van de veranderende wereldmarkt en opnieuw met een overvloed aan indrukwekkende innovaties komen. We weten dat veel van onze exposanten koortsachtig bezig zijn met de voorbereiding van nieuwe producten en presentaties. Vanuit Düsseldorf zullen baanbrekende impulsen worden gegeven voor de hele vakwereld.”

Zo’n 3.000 ondernemingen zullen deelnemen aan K 2013, die plaatsvindt van 16 t/m 23 oktober, en hun aanbod uit de volgende sectoren aan het wereldwijde vakpubliek presenteren:
• Machines en randapparatuur voor de kunststof- en rubberindustrie
• Grondstoffen en hulpmaterialen
• Halffabrikaten, technische producten uit vezelversterkte kunststoffen.

K staat voor het meest omvattende aanbod en de hoogste innovatiedichtheid wereldwijd; als geen andere vakbeurs voor de kunststof- en rubberindustrie biedt ze een volledig overzicht van producten, technologieën en diensten. Dat het aantal en het internationale gehalte van de exposanten verder zijn toegenomen vormt eens te meer de garantie dat alle deelsectoren op de mondiale markt aanwezig zijn. Onder de ondernemingen uit bijna zestig landen zijn de exposanten uit Europa opnieuw sterk vertegenwoordigd, met name uit Duitsland, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Nederland en Groot-Brittannië. De expositieruimte van de Nederlandse deelnemers bedraagt 4.700 vierkante meter netto en dat is zelfs 500 vierkante meter meer dan op K 2010.

Tegelijkertijd worden de veranderingen waaraan de mondiale markt onderhevig is duidelijk weerspiegeld op K. Zo is het aantal vierkante meters dat in beslag wordt genomen door exposanten uit Azië sinds de vorige editie van K in 2010 substantieel gestegen. Alleen al het netto standoppervlak van de vijf grootste exposerende landen China, Taiwan, India, Japan en Zuid-Korea is met een derde toegenomen. Na de crisisjaren zijn ook de exposanten uit de Verenigde Staten weer sterk vertegenwoordigd met om en nabij de 5.300 vierkante meter netto. De groeiende kunststofindustrie in Turkije presenteert zich op een oppervlakte van circa 4.000 vierkante meter, 1.000 vierkante meter meer dan op de vorige editie in 2010.

‘K makes the difference’, aldus het motto van K 2013. K-Düsseldorf vormt de trendbarometer en het innovatieforum voor de gehele branche, elke drie jaren worden hier de nieuwste ontwikkelingen en verbeterde technologieën ten doop gehouden. Het aanbod van de exposanten wordt aangevuld met een speciaalexpositie onder de titel ‘Kunststof beweegt’. Hier worden toekomstige ontwikkelingen getoond rond het thema mobiliteit. Dat strekt zich uit van gewichtsbesparingen bij de bouw van auto’s, vliegtuigen en schepen, elektrische voertuigen en individuele mobiliteitsbehoeften tot moderne vrijetijdsbestedingen.